Avokado
Ovo voće snižava nivo lošeg holesterola i bogato je kalijumom. Utvrđeno je da avokado pomaže u regulisanju telesne težine, snižava mogućnost stvaranja masti u organizmu, kao i pojavu dijabetesa 2. tipa.
Pasulj
U pasulju se nalazi veliki broj vlakana i drugih hranljivih materija koje pomažu u borbi protiv bolesti. Na primer, konzumiranje pasulja sprečava pojavu onkoloških bolesti, kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.
Beli luk
Ovo povrće smanjuje rizik od razvoja mnogih bolesti koje su povezane sa starenjem, ujedno je i jak antioksidans i ima protivupalna svojstva.
Krompir
Smatra se da je beli krompir štetan s obzirom da sadrži veliku količinu ugljenih hidrata. Međutim, on organizmu pomaže da se izbori sa dijabetesom i snižava krvni pritisak.
Losos
Losos je bogat masnim kiselinama omega-3 koje umanjuju hronične upale, poboljšavaju rad srca i smanjuju mogućnost pojave bolesti srca i krvnih sudova.