RUSIJA

U Belorusiju prebačena divizija ruskih sistema „Pancir S“ /video/

Rusija je u okviru provere snaga za regovanje Savezne države Rusije i Belorusije prebacila u Belorusiju protivavionske raketne sisteme „Pancir S“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnik
„Još jedan železnički ešalon dopremio je na stanicu istovara protivavionsku raketnu diviziju 'Pancir S' Istočnog vojnog okruga“, navodi se u saopštenju.
Kako se vidi na snimku koji je objavila ruska vojska, divizija uključuje 12 borbenih vozila, a svaka od njih može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima.
Ruski vojnici će marširati do područja dislokacije, zauzeće položaje i stupiti na borbeno dežurstvo u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije.
Provera snaga za reagovanje Savezne države odvijaće se u dve etape. U prvoj etapi, do 9. februara, u najkraćem roku biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije, organizovanje zaštite i odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostoru i proverea gotovosti dežunih snaga PVO.
U drugoj etapi – od 10. do 20. februara – biće održane zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ u okviru kojih će se raditi na suzbijanju i odbijanju spoljne agresije, kao i suprotstavljanju terorizmu i zaštiti interesa Savezne države. U okviru vežbi će se na poligonima u Belorusiji vežbati gađanje, a u pojedinim pograničnim delovima taktičke vežbe.
RUSIJA
U Belorusiju stigli ruski „suhoji“ /foto, video/
Komentar