SPORT

Strašni Rubljov razbio Litvanca, sledi dvoboj sa Hrvatom

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je u tri seta pobedio Litvanca Rikardasa Berankisa - 6:4, 6:2, 6:0. Naredna prepreka biće mu Hrvat Marin Čilić koji je eliminisao Norberta Gombosa iz Slovačke.
Sputnik
Rubljov koji je šesti teniser sveta u Melburnu za sada igra fantastičan tenis, što se i videlo na delu u duelu sa Litvancem kojem nije pružio priliku da ga ozbiljnije ugrozi.
Sve je bilo gotovo izuzetno brzo, za samo sat i 49 minuta, a najava za to stigla je već u prvom gemu, s obzirom na to da je furiozni Rus susret otvorio brejkom.
Upravo mu je takav start omogućio da lako dođe do osvojenog prvog seta rezultatom 6:4.
U nastavku susret drugog kola Australijan open, Andrej Rubljov je bio još ubedljiviji. U drugom setu napravio je dva brejka, a ponovo je u prvom gemu ukrao Berankisu servis. Isto je učinio i u petom gemu, da bi na kraju slavio sa ubedljvih 6:2.
Šta tek reći za treći set koji je Rus osvojio bez izgubljenog gema, krunisanog sa tri brejka za svega 34 minuta. Nije se praktično pošteno ni oznojio, a već je bio u trećem kolu prvog ovosezonskog Grend slem turnira.
Naredni rival Rubljovu biće Hrvat Marin Čilić koji je posle četiri seta elinisao kvalifikanta Norberta Gombosa iz Slovačke rezultatom 6:2, 6:3, 3:6, 7:6.
U meču koji je trajao dva sata i 41 minut, Čilić je demonstrirao odličan tenis i zasluženo je izborio plasman u treće kolo. Hrvat koji je trenutno 27. reket sveta, u prvom setu je u dva navrata uspeo da napravi brejk.
U drugom setu napravio je brejk u drugom gemu, ispostaviće se da je to bilo dovoljno za osvajanje drugog seta. Ipak, Gombos je uspeo da se vrati u trećem setu i da slavi, ali je na kraju Čilić na iskustvo rešio četvrti set u svoju korist i plasirao se u treće kolo Australijan opena, gde ga čeka težak zadatak jer udara na petog nosioca.
Od 09.00 po našem vremenu na tereć će još jedan Rus, u pitanju je Danil Medvedev koji će odmeriti snage sa domaćim takmičarom Nikom Kirjosom, a sva dešavanja sa tog susreta moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik sport.
SPORT
Britanci pišu: Đoković tuži Vladu Australije – traži 3,8 miliona evra
SPORT
Federalni sud objasnio zbog čega je Đoković deportovan iz Australije
SPORT
Medvedev se setio Đokovića i – „bocnuo“ Nadala /video/
Komentar