SPORT

Jokić se igrao sa Goberom, ali je Denver preslab za Jutu /video/

Srpski majstor košarke Nikola Jokić pružio je još jednu vanserijsku partiju krunisanu tripl-dabl učinkom, ali to nije bilo dovoljno da njegov Denver izbegne ubedljiv poraz od Jute. Džezeri su slavili rezultatom 125:102, u meču u kojem se Somborac poigravao sa Rudijem Goberom.
Sputnik
Poznato je da je Francuz među najboljim defanzivcima u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, što ne predstavlja apsolutno nikakav problem Nikoli Jokiću da dominira na parketu.
Za svega pola sata Jokić je stigao do tri dvocifrene kolone, a susret je okončao sa 25 poena (šut iz igre 10/18), imao je 15 skokova i 14 asistencija.
Bio je to Srbinov 66. tripl-dabl u karijeri, a deveti ove sezone čime se izjednačio sa vodećim Raselom Vestbrukom, što je svakako impresivan podatak. Srbin je preskočio Džejmsa Hardena i sada na večnoj listi zauzima sedmu poziciju.
Ujedno, Nikola je drugu uzastopnu utakmicu ostvario tripl-dabl učinak.
Prošlosezonski MVP regularnog dela najveću podršku je imao od Arona Gordona koji je ubacio 20 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Pratio ih je Vil Barton sa 16 poena, Monte Moris brojao je do 13, baš kao i Hajlend, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugroze Džezeri.
Juta je koristila svaku priliku kada Jokić nije bio na parketu, a u igri je proveo 37 minuta.
S druge strane, raspoložena Juta imala je čak šestoricu dvocirenih košarkaša, a u cepanju Denverove mrežice prednjačio je Donovan Mičel, koji se zaustavio na 31 poenu.
Odličan je bio i Bojan Bogdanović koji je postigao 21 poen, dok je Francuz Gober ostvario dabl-dabl sa 18 poena i čak 19 skokova. Interesantno, iskusni centra nije imao promašaj iz igre – 7/7.
Denver je ostao na šestoj poziciji Zapadne konferencije sa učinkom od 22 pobede i 20 poraza, dok je Juta tri mesta bolje pozicionirana i ima skor 29-14.
Od srpskih košarkaša koji su u noći između nedelje i ponedeljka istrčali na parket, Nemanja Bjelica je postigao pet poena za sedam i po minuta provedenih u igri u porazu Golden Stejta od Minesote – 119:99.
Ipak, treba istaći da u taboru Voriorsa ponovo nije bilo prve zvezde Stefa Karija.
NBA, rezultati
Sakramento – Hjuston 112:118
Denver – Juta 102:125
Minesota – Golden Stejt 119:99
SPORT
Nikola iz Amerike otkrio šta je od svega najtužnije u slučaju Novaka Đokovića
SPORT
Jokić uništio Lejkerse i poigravao se sa „Supermenom“ /video/
SPORT
Brutalna partija Srbina u Švedskoj /video/
Komentar