SPORT

Pobedio je – Novak Đoković ide na Australijan open!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, najverovatnije će učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu, epilog je višečasovnog suđenja u Melburnu.
Sputnik
Novak Đoković, posle pet dana provedenih u izbegličkom hotelu Park, konačno je ugledao svetlo dana i najverovatnije će nastupiti na Australijan openu, odlučio je Federalni sud.
Najbolji teniser sveta doputovao je u prošlu sredu u Australiju i od tog trenutka kreće petodnevni pakao koji se konačno završio – i to na sudu.
Nakon što su tim advokata Novaka Đokovića i predstavnici vlasti Australije izneli svoje argumente, sudija Entoni Keli presudio je u korist prvog tenisera sveta koji će se od 17. januara boriti za 21. Grend slem u karijeri.
Kao ključni faktor odluke notirano je to da je Novak na aerodromu imao do 8.30 da odgovori na nalog da mu se otkaže viza, ali je primoran da to uradi u 7.42. Takvu odluku, utvrdio je sud, možda ne bi doneo da je imao više vremena da se sa nekim konsultuje.
SPORT
Ovim argumentima je Đokovićev advokat naterao Australiju da prizna poraz
Podsećamo, Novak Đoković je po dolasku u Australiju pritvoren od strane organa reda jer, kako su tada rekli, nije imao dovoljne papire za medicinsko izuzeće na osnovu kog je dobio šansu da se takmiči u Melburnu.
Činilo se da će biti deportovan, međutim, u poslednjem trenutku uložio je žalbu koju su Australijanci prihvatili i određen mu je pritvor do ponedeljka.
Od tog trenutka pa do danas u javnosti se pojavilo mnogo informacija, mnogo spekulacija, a na kraju je Federalni sud doneo konačnu presudu koja je vlastima naredila da moraju da puste Novaka i vrate mu pasoš i ostale stvari koje je ima, uz plaćanje svih troškova.
Jedino što Novaka može da spreči u igranju na Australijan openu je diskreciono pravo imigracionog ministra Aleksa Hoka, koji može ponovo da ukine vizu Novaku i naloži deportaciju.
Hok je to odlučio i da uradi i Novak je ponovo priveden.
Suđenje ste mogli da pratite uz Sputnjik sport.
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
SPORT
Đorđe objasnio zašto je Morison pobesneo zbog Novaka
SPORT
Mihajlović: Đoković je žrtva, napravili su od njega antivakser heroja
Komentar