Prema njegovim rečima, tunjevina može biti jedan od tih opasnih proizvoda. Razlog tome je što ova riba tokom svog života akumulira teške metale, između ostalog i živu.
„Važno je da se shvati da je tunjevina velika riba koja može dugo da živi. A što riba duže živi ona može i više štetnih materija da akumulira“, saopštio je doktor televiziji „Moskva 24“.
Arzamascev je upozorio i ljubitelje instant ovsene kaše da ona može da dovede do poremećaja metabolizma jer se brzo vari.
„Postoje ovsene pahuljice, a postoje i cela zrna ovsa. Zobene pahuljice su vrsta proizvoda koji se najbrže prerađuje“, dodao je doktor.
On smatra i da jogurt može biti štetan.
„Da bi jogurt bio ukusniji, proizvođači u njega dodaju pored voća i konzervanse, boje i šećere“, naveo je doktor.
Pored toga, Arzamascev je posavetovao da se prilikom kupovine jabuka iz drugih zemalja obrati pažnja.
„Pre svega ti plodovi su dosta obrađeni. Njihova koža je prekrivena voskom kako bi bile lepe, a na njih se nanose i supstance protiv gljivica kako bi se zaštitile od parazita i gljivica tokom transporta“, upozorio je nutricionista.