SPORT

Srpsko veče u Evroligi, Monako razbio „armejce“ iz Moskve

Danilo Anđušić (Monako), Vasilije Micić (Efes) i Filip Petrušev (Efes) odigrali su odlične utakmice u pobedama ekipa, dok je Nemanja Nedović sa Panatinaikos doživeo poraz od ASVEL-a.
Sputnik
Krenućemo od susreta Monaka i moskovskog CSKA koji je pripao domaćinu. Nije se činilo da će tako biti na početku utakmice, pošto su gosti iz Rusije imali velikih +18 posle osam minuta igre – 7:25.
Ipak, Kneževi su uspeli da se koliko-toliko vrate do poluvremena, te je na petnaestominutnoj pauzi rezultat bio 39:50.
Treća četvrtina bila je odlučujuća. Tada su Pariz Li i Danilo Anđušić najavili preokret, a zatim su Brok Motum, Donta Hol i Majk Džejms samo nastavili u istom ritmu.
CSKA je uglavnom taj koji ubaci protivnike u „mašinu“, ali ovoga puta bila je obrnuta situacija, pošto su Moskovljani potpuno upali u vrtlog domaćina i nisu uspeli da se izvuku.
Anđušić je odigrao sjajnu utakmicu, sa 16 poena bio je drugi najbolji strelac ekipe i svakako jedan od najzaslužnijih za veliki preokret.
Hol je bio najefikasniji sa 17 poena, na to je dodao i deset skokova i na kraju je zasluženo poneo epitet najboljeg pojedinca meča.
Nešto ranije utakmicu su završili Anadolu Efes i Žalgiris. Aktuelni šampion Evrope na krilima srpskog dua Micić-Petrušev došao je do važne pobede u eliti.
Ekipa Ergina Atamana slavila je 94:60, a Micić i Petrušev bili su među najzaslužnijima za pobedu.
Bivši centar Mege utakmicu je završio sa 14 poena i sedam skokova, dok je aktuelni MVP u prvoj utakmici po povratku na teren ostvario učinak od 11 poena, tri skoka i četiri asistencije.
I, za kraj. Nemanja Nedović i PAO nisu uspeli da izbegnu poraz od ASVEL-a, 70:84.
Nedović je utakmicu završio sa osam poena, ali i 3/9 iz igre, dok je goste iz Liona do trijumfa predvodio Elie Okobo sa 35 poena.
Treba dodati da svoje veče nije imao Sanja Marinković koji se nije upisao u listu strelaca (0/5) u porazu Baskonije od Zenita.
„Arogantni Amerikanci to ne žele da prihvate“ – nova lekcija Grega Popoviča
„Kralj“ pao u Kazanju – Rusi srušili Real!
Tri meseca u Srbiji – više nego tri godine u Americi
Komentar