SPORT

Marjanović savršen – Srbin i Dončić rešili teksaški dvoboj /video/

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su u derbiju Teksasa Hjuston rezultatom 116:106 uz odličnu partiju Bobana Marjanovića. Srbin je susret okončao sa 11 poena i to bez promašaja iz igre. Pet od pet šutirao je srpski gorostas koji je na parketu proveo deset minuta.
Sputnik
Osim toga, Boban Marjanović upisao je još asistenciju i imao četiri uhvaćene lopte.
„Boban je bio odličan. Promenio je situaciju na terenu u našu korist. Neću često imati priliku da igram sa svih 15 momaka, ali ovo je bila lepa prilika. Svi su se borili za pobedu i ostvarili su je“, poručio je trener Dalasa Džejson Kid.
Luka Dončić po običaju je bio najjača karika Maveriksa, Slovenac je postigao 26 poena (10/25 iz igre, 1/6 za tri poena) i imao je odličnu saradnju u nekoliko navrata sa svojim velikim prijateljom Marjanovićem.
Dončić je imao još 14 skokova i sedam asistencija, naspram četiri izgubljene lopte koje je nadoknadio sa dve ukradene.
S druge strane, Erik Gordon je sa 22 poena bio najefikasniji u taboru Rokitsa, pratio ga je Kristijan Vud sa 16 poena i 17 skokova.
Dalas trenutno ima učinak od dve pobede i dva poraza, dok je Hjuston ostao na jednom trijumfu i čak tri izgubljene utakmice.
Od srpskih košarkaša u noći između utorka i srede na parketu su u direktnom dvoboju bili Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski.
Slavio je Golden Stejt nad Oklahomom rezultatom 106:98, a Kari je bio najefikasniji kod „ratnika“ sa 23 poena, Vigins je ubacio 21.
Nemanja Bjelica je za sedam i po minuta stigao da se upiše, postigao je dva poena uz isto toliko skokova, dok je Pokuševski ubacio devet poena uz četiri skokova za 18 i po minuta u igri.
I dok je Golden Stejt stigao do maksimalnog četvrtog trijumfa, nastavlja se horor Oklahome koja još ne zna za pobedu.
SPORT
Jokićev odgovor bio je znak Melounu da ostavi Srbina na klupi
SPORT
Jokiću stradalo koleno – pao je na parket, a u dvorani je zavladao muk /video/
SPORT
Tvrdi da je Isus Hrist: Nova epizoda u žalosnoj sudbini bivšeg NBA igrača
Komentar