SPORT

„Plakala sam zbog Đokovića“

Iga Švjontek, poljska teniserka, otkrila je doživela emotivni kolaps nakon što je Novak Đoković poražen u finalu US opena.
Sputnik
Ono što je ove sezone Ema Radukanu na US openu, to je prethodne bila Iga Švjontek na Rolan Garosu.
Mlada Poljakinja postala je šampionka Otvorenog prvenstva Francuske sa samo 19 godina i pokupila mnogobrojne simpatije teniske publike.
Nastavila je da ređa uspehe, ali i da pomno prati dešavanja u muškom tenisu, zbog kojeg je čak dolazilo i do suza i to zbog Novaka Đokovića.
Iga je pratila Novakov put ka kalendarskom Grend slemu i navijala da srpski as napravi veliki podvig protiv Danila Medvedeva.
„Navijala sam da Novak osvoji kalendarski Grend slem, jer sam smatrala da je to zaslužio. Ako je iko u stanju da ga osvoji, onda je to on. Zato sam zaplakala kada je izgubio finale US opena“, iskreno je priznala Poljakinja.
Međutim koliko god poznavala Novakove mogućnosti za mladu šampionku postoji samo jedan uzor i najbolji član „velike trojke“.
„Nisam Novakov fan, ja sam još kao devojčica navijala za Rafu Nadala“, još jednom je napomenula Švjontek koja je i krenula Nadalovim stopama na Rolan Garosu.
Poljakinja je trenutno četvrta teniserka sveta.
SPORT
Spektakl – Zverev posle posle drame i „prozivki“ izbacio Marija!
SPORT
Neverovatan poen „teniskog Maradone“ i preokret – s nulom! /video/
SPORT
Slom Federera: Nije više na listi najboljih!
Komentar