Ivo Pogorelić 10. oktobra nastupa u Novom Sadu

Proslavljeni pijanista Ivo Pogorelić nastupiće 10. oktobra uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom maestra Srboljuba Dinića, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova.
Sputnik
Za novosadsku publiku Ivo Pogorelić će svirati Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena.
Orkestar će izvesti i Uvertiru za operu „Čarobni strelac“ K. M. fon Vebera i Simfoniju br. 4 („Italijanska”) Feliksa Mendelsona.
Za više od četiri decenije raskošne pijanističke karijere, Pogorelić je ostvario autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih kultnih događaja.
Nakon što je izazvao veliko interesovanje na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Ivo Pogorelić već naredne, 1981. godine počinje intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu.
Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije i mnogih drugih.
I nakon četiri decenije Ivo Pogorelić istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta.
Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.
Komentar