SPORT

Bože pravde: Poljaci su ih uvredili, a onda je usledila surova osveta zbog Srbije /video/

Kakav šok za aktuelnog svetskog prvaka! Na papiru otpisana reprezentacija Slovenije, kojoj je pred polufinalni susret sa Poljskom puštena himna „Bože pravde“ uspela je da šokira domaćina u četiri seta - 25:17, 30:32, 16:25, 35:37 i plasira se u finale Evropskog prvenstva.
Sputnik
Malo ko je verovao da će u gradu Katovice Slovenci imati uopšte šta da traže protiv Poljaka, a sada su dočekali da se u finalu bore sa Srbijom ili Italijom u meču koji se igra od 21 čas, a možete uživo uz Sputnjik sport da pratite.
Poljaci su nanišanili zlato, kako bi kompletirali evropsko i svetsko, a onda su se na pretposlednjem stepeniku sapleli.
Utakmici je prethodio nesvakidašnji gaf organizatora, koji je Slovencima pustio himnu Srbije. Usledili su zvižduci navijača, a očigledno je i odbojkaše Slovenije to motivisalo.
Ipak nije dobro počelo za goste jer su Poljaci prvi set rešili u svoju korist sa ubedljivih 25:17.
Mirisalo je na propast Slovenaca, ali su se onda trgli i zaigrali fantastičnu odbojku.
Lomilo se u drugom setu, igralo se poen za poen, na razliku. Sve dok Slovenci nisu uspeli da privedu set kraju rezultatom - 32:30.
To kao da je demoralisalo domaćina kojem su se „vezale ruke“. Nizale su se greške, ekipa je bila u psihološkom padu što su Klobučar, Cebulj, Kozamernik znali da kazne i da slave u trećem setu sa neverovatnih 25:16.
A onda je usledila prava drama, dostojna polufinala Evropskog prvenstva. Poljaci su shvatili da je vrag odneo šalu, dok su Slovenci videli da i te kako imaju šta da traže protiv izrazitog favorita.
Nokautirali su Poljake u četvrtom setu koji im je pripao rezultatom 37:35, čime su kreirali senzaciju, trasiravši sebi put u veliko finale gde će udariti na boljeg iz drugog polufinala Srbija - Italija.
SPORT
Zvižduci himni Srbije – ni krivoj ni dužnoj /video/
SPORT
Šta čeka Srbiju u borbi za finale?
SPORT
Bata za Sputnjik pred borbu za finale: Čekam govor profe Radakovića!
Komentar