VOJSKA I NAORUŽANJE

Organizacija bez premca: Kako izgleda povlačenje ruske vojske posle vežbi „Zapad 2021“/video/

Jedinice kopnene vojske, avijacija i ratni brodovi Baltičke flote Rusije, koji su učestvovali u zajedničkim strateškim vežbama „Zapad 2021“, se vraćaju u baze.
Sputnik
Deo Kantemirovske divizije na poligonu Obuz-Lesnovski u Belorusiji je stigao na železničku stanicu gde će se izvršiti ukrcavanje vojne tehnike koja je tokom marša prešla udaljenost veću od 800 kilometara.
Vojnici Zapadnog vojnog kruga i Vazdušno-desantne vojske koji su na vežbama učestvovali na poligonu Brestski u Belorusiji takođe ukrcavaju tehniku na vozove. Tokom jučerašnjeg dana sa stanice Brest Južni je krenuo prvi ešalon sa naoružanjem i vojnom tehnikom.
U baze se vraćaju i avioni Il-76 Vojno-transportne avijacije iz Voronješke, Tambovske, Rjazanjske i Saratovske oblasti na bazne aerodrome.
Ratni brodovi i čamci Baltičke flote su izveli više od 20 borbenih vežbi, među kojima niz gađanja artiljerijskom municijom i torpedima, vežbe za otkrivanje mina, rešavali zadatke u otkrivanju plovnih objekata i vršili desant vojnika.
Podsetimo, zajedničke strateške vojne vežbe Rusije i Belorusije održavaju se svake druge godine. U vežbama je učestvovalo oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike, uključujući tenkove, oklopna vozila, brodove i avijaciju. Manevri su održani istovremeno na 14 poligona u dve zemlje.
Konačan povratak vojske i tehnike u baze je planiran sredinom oktobra.
VOJSKA I NAORUŽANJE
Završene strateške vežbe „Zapad 2021“: Ruska vojska spremna da trgne sve neprijatelje
Komentar