SRBIJA

Predstavnici Srpske liste sa Vučićem, zabrinutost zbog pretnji merama reciprociteta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji su izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta.
Sputnik
Tokom sastanka u Beogradu istaknuto je da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji deset godina unazad.
Teme sastanka bile su i kršenje Briselskog sporazuma od strane prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.
Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo što je sastanak održan na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Kako se navodi, oni su informisali predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa.
Predsedništvo Srpske liste i kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru KiM, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina.
Dodaje se da je Vučić obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.
Vučić je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
SRBIJA
Kurti preti Beogradu tužbom za navodni genocid
Albanci zbijaju redove, ali srpski bedem neće probiti: Poruka gradonačelnika Gračanice za Sputnjik
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Komentar