REGION

Kovačević posle optužnog predloga zbog Srebrenice: Tužilaštvo i dalje pod kontrolom Đukanovića

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je pokretanje optužnog predloga protiv njega zbog Srebrenice, samo još jedan dokaz da je Tužilaštvo Crne Gore i dalje pod punom kontrolom Mila Đukanovića.
Sputnik
On je Televiziji A1 rekao da je o podizanju optužnog predloga saznao iz medija, odnosno da još uvijek nije dobio nikakvo zvanično obavještenje Tužilaštva.
„Ovo je pokazatelj da Đukanović želi i dalje da budemo u istoj atmosferi u kojoj smo bili tokom prethodnog vikenda, kada su bila sva ova dešavanja na Cetinju. Jednostavno, Đukanović hoće da pokaže da je Tužilaštvo još uvijek pod njegovom kontrolom, a to je ono što mu ne smijemo dozvoliti“, kazao je Kovačević.
Prema njegovim riječima, sve je to, kao i uvijek, dio jedne šire antisrpske priče, koju Đukanović inače zastupa od kraja 90-tih godina na ovamo, tako da ništa neočekivano kada je lider DPS-a u pitanju.
„Nadam da će ovo biti samo jedan podsticaj da promjene u Tužilaštvu nastupe što prije, jer se sloboda govora i sloboda mišljenja žele zabraniti ovim putem, a to je ono što ne smijemo da dozvolimo. Sve što dođe, ja sam mu naredan. Nisam uopšte zabrinut, branim stavove za koje smatram da su istiniti i imam pravo na svoje mišljenje“, kazao je Kovačević za A1 Televiziju.
REGION
Gradonačelnik Nikšića prvi Srbin u regionu protiv kojeg je podignut optužni predlog zbog Srebrenice
Komentar