Specijalista je za portal „Doktor Piter“ navela tri ruska proizvod koja organizam mogu pripremiti za hladnije vreme, a to su usoljena haringa, kiseli kupus i kiseli krastavci.
Usoljena haringa sadrži veliku količinu masnih kiselina omega-3, koje srcu pružaju zaštitu od ateroskleroze, jačaju imunitet i nervni sistem. Pored toga omega-3 kiseline pomažu u radu mozga i normalizuju vid. Riba je takođe i odličan izvor vitamina A, D i E koji razlažu masti o organizmu. Kako bi se smanjila količina soli u organizmu dijetolog je savetovala da se riba potopi u vodu i konzumira u malim količinama.
Ona je navela i da se kiseli kupus odlično vari. Pored toga, bakterije koje stvaraju metabolite (produkte metabolizma) omogućavaju da se održi pravilna funkcija želuca i creva. Kako bi kiseli kupus bio koristan za organizam potrebno je da se konzumira 80-120 grama pre glavnog obroka. Na ovaj način će kupus stimulisati apetit, nahraniti organizam vitaminima i hranljivim sastojcima i poboljšati varenje.
Kiseli krastavci su korisni fermentisani proizvod. Čak će i mala količina kiselih krastavaca pojačati lučenje želudačnog soka i poboljšati varenje, rezimirala je Iljenko.