Kraj je bliži nego ikada: „Imamo dijagnozu, ali ne i terapiju“

Rafael Nadal se suočava sa najtežom situacijom u celoj karijeri i postoji velika mogućnost da je njen kraj blizu.
Sputnik
Sjajni španski teniser, jedan od najboljih svih vremena, nedavno je objavio da je završio sezonu zbog hronične povrede.
Nadal šokirao: Završio sam sezonu!
I ona je toliko hronična da postoji velika verovatnoća da će primorati Nadala da stavi tačku na briljantnu karijeru.
Već je poznato da se Nadal od 2005. godine bori sa Muler-Vajsovom bolešću o kojoj ste već mogli da čitate na stranicama Sputnjika.
Više od deceniju i po dug problem mogao bi da postane nepremostiv za 35-godišnjeg Nadala, što je potvrdio i njegov trener Karlos Moja.
„Često smo morali da završavamo treninge ranije nego što je to bilo planirano. Dijagnoza postoji, ali ne i saznanje šta je prava terapija“, naveo je Moja.
Nadal je uspevao da prevaziđe problem u dosadašnjem toku karijere, ali mu upravo godine, punih mu je 35, mogu dodatno otežati oporavak.
Naročito ako se uzme u obzir povređeno mesto.
„Skafoid je ključna kost u biomehanici stopala i to je poslednja kost koja se razvije tokom odrastanja, tako da možemo da kažemo da je dodatno osetljiva. Kako bi umanjio i usporio bol u tom delu, Rafa je doživeo povrede u ostalim delovima tela, jer je njih dodatno opterećivao kako bi izbegao nagle pokrete stopala“, navedeno je u specijalističkom nalazu.
U prethodnom periodu Nadal je dobijao agresivne terapije koje su mu dozvoljavale da igra na najvišem nivou, ali sama izjava njegovog trenera dovoljno govori o tome da su šanse da se Španac vrati u staro stanje gotovo minimalne.
Novi skandal-majstor je ljut na sve oko sebe, ali – problem je u njemu
Amerikanci su našli način da spreče scenario „Novak“
Crni ponedeljak za Federera i Nadala
Komentar