Podkast

Centar Vilson: Sprečiti Srbiju, Rusiju i Kinu! Pomoći Kosovu | Od četvrtka do četvrtka

Dvadeset šesti put na dva različita načina obeležena je akcija „Oluja”. Dodik tvrdi da mora biti promena granica na Balkanu. Američki centar Vilson navodi da SAD i EU treba da podrže kosovski suverenitet, a da Srbiju onemoguće da širi uticaj Rusije i Kine. Napustio nas je ambasador i jedinstveni vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski.
Sputnik
Ovo su sve teme o kojima ćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ sa istoričarom Milošem Kovićem. Pitaćemo ga zašto ni 26. godina nakon vojno-policijske akcije „Oluja“ nema pomirenja – u Hrvatskoj se slavi, a u Srbiji se održavaju parastosi? Da li je ostvariva ideja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika koji je rekao da „ne možemo da živimo zajedno i moramo da se raziđemo“ - misleći na BiH? Sa kojim ciljem centar „Vilson“ u izveštaju posvećenom rešavanju kosovskog pitanja ocenjuje da SAD i članice Evropske unije treba da pomognu „u učvršćivanju kosovskog suvereniteta”, a da Srbiju treba onemogućiti da, kako se navodi, širi uticaj Rusije i Kine u regionu? Kako tumačiti to što su mediji na albanskom sa Kosova i Metohije optužili Gorana Bregovića za inspiratora navodnog masakra nad kosovskim Albancima zbog pesme „Kalašnjikov“? Kada će splasti napetost u odnosima Crne Gore i Srbije i ko na to može da utiče? Po čemu će pamtiti ambasadora Srbije u Rusiji i vojno-političkog analitičara Miroslava Lazanskog?
Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.
Komentar