Olimpijske igre u Tokiju

Heroj Srbije: „Više ne fali nijedna medalja!“ /foto/

Damir Mikec, strelac koji je Srbiji doneo prvu, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ostvario je najveći rezultat u bogatoj karijeri.
Sputnik
Višestruki šampion i osvajač brojnih medalja dosad nije imao olimpijsko odličje, ali se to konačno promenilo.
„Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali!“, rekao je Mikec.
Mikec je briljantno nastupio u finalu takmičenja u vazdušnom pištolju, kroz kvalifikacije je bio četvrti, ako je bilo i posle prve runde, ali je usledio preokret.
Damir Mikec
Mikec je odličnim hicima uspeo da preskoči rivale i iskoristi njihove slabije nastupe i da se domogne prve olimpijske medalje za sebe i prve medalje za Srbiju.
„Dobro sam počeo, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem“, rekao je Mikec.
Damir Mikec
Kako je istakao, posle greške je imao poruku za sebe.
„Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović“, zaključio je Mikec.
Olimpijske igre u Tokiju
Damir Mikec upucao prvu medalju za Srbiju! /foto/
Komentar