Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo legendarni trener Milan Živadinović

Milan Živadinović, legendarni fudbalski trener, poznat po nadimku Bard, preminuo je u subotu u 77. godini, saznaje Objektiv.
Sputnik
Navodno je moždani udar, koji je Živadinović pretrepeo 4. jula, posle čega je hitno hospitalizovan, bio koban po legendarnog trenera.
Popularni Živa, rođen je 15. decembra 1944. godine i u srpskom fudbalu ostavio je neizbrisiv trag.
Bio je jedan od retkih stručnjaka koji se nikada nije libio da nazove stvari pravim imenom, da uputi kritiku i da skrene pažnju kada nešto ne valja. Zbog toga je i stekao epitet pravog šmekera, koji je umeo često da nasmeje sve neverovatno iskrenim, ujedno i šaljivim izjavama, koje su mnogima nisu dopadale, ali su pogađale pravo u metu.
Živa - čovek bez dlake na jeziku!
Milan Živanović je tokom bogate treneske karijere sedeo na klupi Crvene zvezde, vodio je i Jugoslaviju i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.
U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).
Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener Apolona sa Kipra, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.
Milan Živadinović je tvorac one čuvene izjave da je 2:0 u najopasniji rezultat u fudbalu.
Zvezda pred 20.000 navijača bez pobede protiv Vojvodine! /video/
Srbija je zbog njega patila u Rusiji, a on tvrdi: „Karijera mi je sada savršena“ /video/
Jedan VAR kriv za različite termine u Superligi
Komentar