Uskoro odluka o Eriksenovoj budućnosti

Kristijan Eriksen, danski fudbalski reprezentativac koji je na startu Evropskog prvenstva šokirao svetsku javnost iznenadnim kolabiranjem na utakmici sa Finskom, trebalo bi sledeće nedelje da donese odluku o svojoj profesionalnoj budućnosti.
Sputnik
Eriksen je bio deo najvećeg šoka koji se desio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u fudbalu. Danac je usred utakmice doživeo srčani zastoj, ali se na sreću sve dobro završilo sjajnom intervencijom saigrača i lekarskog tima.
Eriksen koji se mesec dana nakon nemilog događaja i dalje oporavlja, konstantno je pružao podršku svojim saigračima tokom EURA, a oni su ostvarili veliku uspeh došavši do polufinala, s tim što bi on mogao da bude još veći da nije bilo sporne odluke sudije Danija Makelija u utakmici protiv Engleza.
Gospodin „domaćinsko suđenje“ – Srbija pamti, ali Ronaldo i Danci ne opraštaju
Prema pisanju Gazete, Eriksen će putovati u Milano za nedelju dana kada će mu Inter dati nekoliko slobodnih dana nakon kojih će se podvrgnuti rigoroznim lekarskim kontrolama.
Tim iz Lombardije već je pripremio ekipu stručnjaka u saradnji sa Dančevim doktorima, kao bi preduzeli sve neophodne testove i dali svoje mišljenje po pitanju nastavka njegove fudbalske karijere.
Slučaj „Eriksen“ je potresao ceo svet – šta uraditi da se to nikada ne ponovi? /foto, video/
Glavna stvar biće donošenje odluke da li da se Eriksenu ugradi takozvani defibrilator, odnosno pokretač srca.
Tim specijalista daće Eriksenu i njegovoj porodici informaciju i svoje mišljenje kako bi sam fudbaler mogao da donese odluku o sudbini svoje profesionalne karijere.
Eriksenu će biti ugrađen „pokretač srca“
Eriksen se iz bolnice javio saigračima: Igrajte!
Perina rabona – Zanemeli su svi, ali doktor zna bolje: „Nije kraj“
Komentar