Ukrajinski general o šansama Kijeva u ratu protiv Moskve: Koga zavaravamo?

Bivši poslanik Vrhovne rade, penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Vilen Martirosjan izjavio je za ukrajinsku televiziju „Naš“ da su vojne sposobnosti Rusije znatno superiornije od ukrajinskih i izjave suprotne tome nazvao obmanama.
Sputnik
„Ne treba obmanjivati ukrajinski narod, ne treba biti licemeran pred drugima i pokazivati svoju moć, govoreći da ćemo učiniti nešto. Nećemo učiniti ništa... Rusija i Ukrajina su poput diva i patuljaka. Zašto da mi, patuljak, govorimo: ‘Sad ću te razbiti, ima da padneš’, ne shvatajući da će nas div lupiti po glavi. Hvaliti se da imamo nešto – koga zavaravamo?“, rekao je Martirosjan.
General je dodao da se u Ukrajini pojavilo previše „pametnih“ ljudi koji „sa ulagivanjem“ govore o svojoj ljubavi prema svojoj zemlji i mržnji prema Rusiji.
Zaharova o „opštem strahu od rata sa Rusijom“: Politika Moskve se temelji na miru
Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su ranije više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“. Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.
Pročitajte još:
Komentar