Nekada je za osam tragikomičnih momenata bilo potrebno 20 godina, a sada – dve nedelje /video/

Evropsko prvenstvo u fudbalu se nastavlja utakmicama osmine finala, a prvi deo takmičenja obeležio je i podatak da je na 18 mečeva postignuto čak osam autogolova, što je identično ukupnom broju autogolova na šest turnira od 1996. do 2016. godine.
Sputnik
Tome su najviše doprinele utakmice Portugalije i Nemačke, odnosno Slovačke i Španije, gde su viđena ukupno četiri autogola.
Na apsolutnom prvom mestu tragične liste autogolova našao se čuvar mreže Slovačke Martin Dubravka, koji je u meču protiv Španije sam sebe savladao.
On je pokušao da preko gola izbaci loptu koja je od prečke otišla uvis, ali mu je ona skliznula niz rukavicu i otkotrljala se u mrežu.
Momenat pomračenja svesti imao je i nemački defanzivac Mats Humels u utakmici protiv Francuske, pokušao je da izbije loptu iz peterca svoje ekipe, ali ju je spektakularno zakucao u mrežu, šokiravši saigrače i navijače.
Sreće nije imao ni najbolji golman prve faze, Finac Lukas Hradecki, koji je poklonio pogodak Belgiji, a katastrofalan nastup Turske na Evropskom prvenstvu obeležen je autogolom Meriha Demirala, protiv Italije.
Sa druge strane sreće našao se i fudbaler Portugalije Rafael Gereiro, autogolom za Nemačku, dok je u listu golmana koji su sebi najveći neprijatelji ušao i Vojčeh Ščensni, čuvar mreže Poljske, od čije ruke je lopta ušla u gol i donela radost Slovačkoj.
Ipak, Slovaci nisu imali tu mogućnost protiv Španije, ne samo da je Dubravka sam sebe savladao, nego je to učinio i njegov saigrač Juraj Kucka, u korist Španije, a Nemačka je mogla da se raduje lošoj intervenciji Rubena Dijasa, defanzivca Portugala, u duelu odigranom 19. juna.  
► „Usijao mi se telefon od poruka iz Hrvatske“
► Komljenović za Sputnjik: „Šestica“ od Holanđana – sramota Jugoslavije za ceo život
► Mađarski huk i potvrda poruke svetu koja je krenula iz Rusije /foto, video/
Komentar