„Ispravan put“: Nemci oduševljeni Putinovim člankom za nemački list „Cajt“

Čitaoci nemačkog lista „Cajt“ su komentarisali autorski članak Vladimira Putina, posvećen 80. godišnjici početka Drugog svetskog rata. Mnogi se slažu sa mišljenjem ruskog predsednika i izrazili su nadu da će se odnosi Moskve i Brisela poboljšati.
Sputnik
„Veoma je interesantan članak, nažalost, smatram da je kratak. Sjajno je čitati takvog autora“, napisao je čitalac Žober.
„Smatram da je dobro što Vladimir Putin piše i izražava svoje mišljenje. U znak sećanja na našu krvavu istoriju mi smo dužni da zajedno sa Rusijom radimo na tome kako bismo razvijali međusobnu solidarnost. Potrebno je da odbacimo nezadovoljstvo i mržnju i da budemo prožeti duhom smirenja – to je ispravan put“, iskazao je svoje mišljenje korisnik sa nadimkom „Alternativa alternative“.
„Potrebno je da Zapad poveruje Putinu! Greške koje su obe strane počinile se mogu ispraviti i mi nećemo započeti novu trku u naoružanju, već poštenu konkurenciju u duhu partnerstva“, uveren je Matias Vilke.
Kremlj objasnio zašto je Putin objavio članak u nemačkom listu „Cajt“
„Hvala Vam, gospodine Putin, za ovaj članak. Moji baba i deda su preživeli taj rat i ja odavno želim da se Evropa i Rusija zbliže. Čitajući Vaš članak mislim da će se to i ostvariti“, naveo je Ner Nadel.
„Ovo je veoma važan impuls lista ‘Cajt’! Smatram da je Vladimir Putin iskazao svoje divne misli o tome kako se mogu uspostaviti politička saradnja u budućnosti. Bio bih srećan kada bi neki nemački političari preuzeli ovaj impuls i aktivno ga razvijali. Podržavamo poštovanje i ravnopravnost i nadamo se da će biti više razgovora, a manje konfrontacija“, sumirali su čitaoci.
Putinov autorski članak pod nazivom „Budimo otvoreni uprkos istoriji“, posvećen 80. godišnjici napada nacista na SSSR, objavljen je danas u nemačkom listu „Cajt“.
Ruski predsednik se u članku osvrnuo na odnose SSSR-a i Evrope u prošlosti i naveo da je Moskva težila da ih razvija, ali je na Zapadu preovladao drugi pristup. On je podvukao da je Rusija otvorena za iskrenu i konstruktivnu saradnju, a to potvrđuje i ideja o stvaranju zajedničkog prostora za saradnju i bezbednost od Atlantika do Tihog okeana.
Pročitajte još:
Komentar