Kokoškov je izabrao tim za Srbiju, ali šta je plan za Tursku?

Košarkaški klub Fenerbahče koga sa klupe predvodi selektor Srbije, Igor Kokoškov, želi da što pre ojača svoj roster kako bi spreman ušao u pripreme za narednu sezonu.
Sputnik
Kokoškov nije imao nikakvih problema da izabere igrače na koje će računati za kvalifikacije za Olimpijske igre u Beogradu, pošto je sastavio spisak od 25 imena koji teško da je mogao da bude bolji.
Bes poraženog trenera: Ne zanima me kazna, Evroliga će nas čuti!
Mnogo teži posao će, najverovatnije, imati tokom klupskog prelaznog roka sa Fenerbahčeom, koji je ove sezone imao manje-više razočaravajuću godinu u Evroligi.
Prva pojačanja je Kokoškov, kako prenosi specijalizovani košarkaški portal „Sportando“, već naciljao, a među interesantnim igračima nalaze se se dva italijanska krilna igrača, Akile Polonara i Simone Fontekio.
Polonara, košarkaš Baskonije, koji će biti slobodan agent na kraju sezone, prosečno je beležio 12,1 poen (51 posto šuta iz igre, 44 posto šuta za tri poena i 60 posto ubačenih slobodnih bacanja), 6,6 skokova i 1,9 asistencija, uz 1,2 ukradene lopte u Evroligi.
Fontekio, koji je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor sa Albom iz Berlina, u elitnom evropskom takmičenju ubacivao je 10,6 poena (48 posto šuta iz igre, 39 posto šuta za tri poena i čak 89 posto uspešnosti sa linije za slobodna bacanja), 3,4 skoka i 1,5 asistencija.
Pobednici Evrolige iz sezone 2016/17, ove sezone nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal-for elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, pošto su ih u plej-ofu porazili košarkaši moskovskog CSKA maksimalnim rezultatom u seriji.
Povrede (Jan Veseli) i virus korona (šest igrača i Kokoškov) bili su ključan momenat ubedljivog poraza sedme ekipe u regularnom delu sezone, te ni sjajne partije Nanda de Koloa i Marka Gudurića nisu bile dovoljne da zaustave zahuktale Moskovljane, koji su na Fajnal-foru zauzeli neslavnu četvrtu poziciju.
Ipak, priliku za popravni Igor Kokoškov i njegovi igrači imaće u četvrtak kada se sastaju u finalu turske Superlige sa šampionom Evrope, Efesom.
Finalna serija igra se u tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena na prva dva susreta imaće ekipa MVP-a regularnog dela i Fajnal-fora Evrolige, Vasilija Micića.
„Željko prvi zaslužuje poziv iz Amerike“
Vasilije Micić je šampion Evrope!
Srbija se u najjačem sastavu bori za Igre!
Komentar