Jeftina provokacija Nadala pred finalni dvoboj sa Đokovićem

Centralni događaj u svetu sporta danas je rezervisan za tenis, za finale Rima u kojem se sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal od 17 časova.
Sputnik
Dve gromade u svakom smislu, dvojica istinskih gladijatora koji godinama dominiraju u belom sportu, uključujući naravno i Švajcarca Rodžera Federera, sudariće se u šestom međusobnom finalu Rima.
Biće ovo čak 57. dvoboj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u kojem srpski teniski as ima prednost, odnosno dve pobede više (29-27). Ipak, jasno je da je Španac „kralj šljake“ i da Noleta čeka pakleno težak zadatak da na putu ka novoj Masters tituli baci na kolena najboljeg igrača ikada na zemljanoj podlozi.
Đoković objasnio šta je potrebno ako „uopšte želi da se nada protiv Nadala“
Ali ono što nije u redu, jeste u najmanju ruku bezobrazna izjava velikog šampiona Rafe Nadala, koji je u polufinalu na terenu proveo svega sat i 32 minuta pobedivši Opelku rezultatom 6:4, 6:4, dok je s druge strane Novak Đoković u subotu odigrao čak dva meča, i proveo je na terenu gotovo pet časova!
Podsetimo, prvi teniser sveta Novak Đoković je u subotu igrao četvrtfinale sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koje je dobio posle velikog preokreta i borbe od dva sata i 12 minuta. Samo nekoliko sati kasnije, Nole je morao ponovo na rimsku šljaku, i tu je u polufinalu dobio domaćeg tenisera Sonega, a borba je trajala dva sata i 44 minuta.
Đoković je praktično celu subotu „šljakao“ i uradio je to na najbolji mogući način, ali je veliko pitanje koliko je uspeo da se fizički i psihološki oporavi i pripremi za veliko finale u Rimu sa njegovim najvećim rivalom u karijeri Rafaelom Nadalom.
Svestan je svega toga vrlo dobro i Nadal, otuda i ova jeftina provokacija kako fizička sprema neće uticati na konačan ishod u finalu...
► Đoković zakazao borbu titana sa Nadalom!
► Nadal prvi finalista – div iz Amerike lak plen za „bika s Maljorke“
► Novak: Ne poen, već jedan udarac odlučio je pobednika
Komentar