Srbi izabrali automobil godine

Automobil „tojota jaris“ je po oceni žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, najbolji automobil 2021. godine. Ovaj automobil, podsećamo, proglašen je i za evropski automobil godine za 2021. godinu.
Sputnik
„Tojota jaris“ je prepoznat po dizajnu, dinamičkim svojstvima i vodećoj sigurnosti u klasi. Posebno je pohvaljena „jarisova“ hibridna tehnologija i niska emisija štetnih gasova. Čak 80 odsto novih kupaca „jarisa“ bira upravo hibridni pogonski sklop.
Tojota jaris
Završno testiranje automobila održano je na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate isprobaju u različitim uslovima vožnje: na autoputu, magistralnom putu, i zatvorenom poligonu.
U konkurenciji za najboljeg ove godine bili su, pored „tojote jarisa“, „dačija sandero stepvej“, „audi 3“ i „seat leon“.
Titulu eko Automobila godine osvojio je „fiat 500 – lanč edišn“, a pored ovih nagrada, žiri je dodelio i specijalna priznanja. Tako je za najbolji automobil u klasi 2021. proglašena „dačija sandero stepvej“, za najbolji dizajn enterijera „audi 3“, a nagrada za najbolji infotejment pripala je „seat leonu“.
Pročitajte još: 
Komentar