„Provokacija i neprofesionalizam Amerike“: Reakcija iz Irana nakon pucnjave u moreuzu

Iranska revolucionarna garda optužila je danas brod američke obalske straže za provokaciju nakon što su sa njega ispaljeni hici upozorenja na iranska vojna plovila koja su mu se približila u Ormuskom moreuzu.
Sputnik
Sa broda američke Obalske straže u ponedeljak je ispaljeno oko 30 hitaca upozorenja, nakon što se 13 glisera Revolucionarne garde Irana približilo grupi američkih brodova u Ormuskom moreuzu između Persijskog i Omanskog zaliva, saopštio je Pentagon.
Revolucionarna garda je optužila američke brodove za neprofesionalno ponašanje zbog letova helikoptera, ispaljivanja baklji i besciljno i provokativno pucanje.
"Amerikancima bi bilo bolje da izbegnu neprofesionalno ponašanje i da ne ugrožavaju bezbednost Persijskog zaliva poštujući pravila i propise mora", navodi se u saopštenju koje su preneli iranski mediji. 
Amerikanci pucali na iranske brodove u Ormuskom moreuzu
Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je juče da su se iranska plovila ponašala vrlo agresivno.
To je bio drugi put u poslednjih mesec dana da su američki vojni brodovi ispalili hice upozorenja zbog, kako su naveli, nebezbednog ponašanja iranskih plovila u regionu, objavio je Tanjug.
Komentar