„Sirotinja“ je odgovorila bogatima – kreće Beton liga

Nakon što je Evropu potresla informacija o osnivanju Superlige kao zatvorenog takmičenja u kom će nastupati najbogatiji klubovi čime bi se stvorio veliki jaz u fudbalu, usledio je odgovor „siromašnih“ koji će osnovati „Beton Superligu“ .
Sputnik

Pored brojnih optužbi i negodovanja od strane nekadašnjih i aktuelnih fudbalera i menadžera, najkonkretniji potez je povuklo nekoliko evropskih niželigaša, ali i prvoligaša, koji će osnovati „Beton Superligu“, kao takmičenje u kojem neće biti bitan novac, već druženje, pravi fudbal, povezivanje, humanitarni rad i razmena iskustva na svim poljima u cilju napretka najvažnije sporedne stvari na svetu.

Debakl Superlige!

Nakon šaljive inicijative FK Rekreativo iz Banjaluke na Tviteru, inicijativu je prihvatio srpski klub FK Miljakovac, nedavno osnovan klub sa humanitarnom misijom, kao i FK Osogovo, makedonski drugoligaš, ali i FK Vardar, najpoznatiji klub iz Severne Makedonije.

Podrška osnivanju „Beton Superlige“ došla je čak i iz „kolevke fudbala“ od FK Junajted Mančester, kluba koji su osnovali navijači nakon kupovine Mančester Junajteda od strane braće Glejzer i koji je popularan širom sveta.

Inicijativu je podržao i FK Fairant iz Krakova, poljski niželigaš, a mnogi klubovi se tek javljaju, tako da će ova liga i inicijativa biti sve brojnija i brojnija.

U planu je da se klubovi povežu na svim nivoima, i kada okolnosti dozvole čak i posete jedni druge, odigraju humanitarne mečeve, i pokažu pravu suštinu fudbala, danas uveliko zaboravljenu.

U međuvremenu je projekat pohlepnih milijardera stavljen na stend-baj, jer su zbog odluke šest engleskih klubova da istupe iz Superlige čelni ljudi najavljenog takmičenja objavili da se liga do daljnjeg suspenduje. 

Zabio je kumu „nož u leđa“ i – prevario se!

Bregzit – „pogrešili smo, izvinjavamo se“

Piksi za Sputnjik: Bogati hoće hleba preko pogače

Komentar