FSS osudio arogantne milijardere i pružio podršku UEFA

Fudbalski savez Srbije (FSS) izričito se protivi formiranju novog evropskog takmičenja, tzv. ligi bogatih, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti, navodi se u saopštenju.
Sputnik

„Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom, Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača. Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne“, poručuju iz FSS-a.

„I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA“, zaključuju iz Fudbalskog saveza Srbije.
Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

U nedelju uveče dvanaest evropskih velikana, među kojima je šest klubova iz Premijer lige (M. Junajted, M. Siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem i Liverpul), tri iz Italije (Inter, Milan, Juventus) i tri iz Španije (Barselona, R. Madrid, A. Madrid) objavilo je početak Superlige – novog elitnog evropskog klupskog takmičenja.

U saopštenju se navodi da će Superliga krenuti „što je pre moguće“, a to je verovatno u sezoni 2023/2024. Ova liga bila bi skoro pa zatvorena gde bi 15 klubova imalo stalne licence, a pet bi se svake godine smenjivalo.

Svih dvanaest klubova potpisalo je ugovor na 23 godine i dobiće milijarde evra u tom periodu. UEFA je odmah reagovala jer je ovo atak na Ligu šampiona u kojoj se pomenuti velikani više neće takmičiti, te ćemo videti kakav će krajnji ishod biti.

FSS je samo jedan u nizu od Saveza koji je pružio podršku UEFA, a svi čekaju da se oglasi i FIFA za koju mnogi smatraju da će stati na stranu velikana.

O novoj Superligi i ambiciji pohlepnih milijardera za Sputnjik je pričao selektor Dragan Stojković Piksi čiji ćete intervju moći da čitate na našem portalu kasnije u toku dana.

Žestoka reakcija UEFA na „nož u leđa“

Premijer Velike Britanije objavio rat pohlepnim milijarderima

Slovenac nije birao reči za „bivšeg“ kuma: „Branio sam ratne zločince, ali ovo nikada niste videli“

Komentar