Đoković se vraća i ima jasnu poruku: On ima „oružje“ za najveće trofeje

Sve je spremno za povratak Novaka Đokovića na teren posle dvomesečne pauze i osvajanja Australijan opena. Najbolji teniser sveta će u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu ukrstiti rekete sa talentovanim Janikom Sinerom, a taj meč neće početi pre 12 časova i 30 minuta. Uz Sputnjik sport moći ćete da pratite tekstualni prenos.
Sputnik

Prošla su dva duga meseca od nezgodne povrede trbušnih mišića koju je imao Novak Đoković. Bilo je jasno da je povreda ozbiljna i da zahteva mirovanje kako ruptura ne bi napredovala, te da je odmor uz adekvatnu terapiju bio potreban kako bi ista u potpunosti bila sanirana.

I čini se da nije moglo teže odmah na povratku, s obzirom na to da Nole za rivala ima predvodnika novog talasa mladih tenisera - Janika Sinera. Bar je te reči upotrebio srpski as kada je govorio o 19-godišnjem Italijanu, koji je stigao do finala prethodnog turnira odigranog u Majamiju.

​Njega je na poslednjem koraku zaustavio Poljak Hubert Hurkač, ali je Siner pokazao da je sazreo i da je spreman za najviše domete u tenisu.

Nadal pred srpskim novinarom omalovažio Đokovićev rekord: „Ne znam šta to znači“ /video/

Novak Đoković je u superlativu pričao o Sineru, koji igra odlično sa osnovne linije i šalje izuzetno precizne i brze loptice.

„Sjajan turnir u Majamiju za mlade momke, i Siner i Hurkač su odigrali fantastičan turnir, pobedili su neka velika imena na putu do finala“, počeo je Đoković priču s medijima u Monte Karlu, gde praktično ima ulogu domaćina, jer dugi niz godina živi u Monaku.

Đoković je nastavio da hvali prvog protivnika u Monte Karlu.

„Janik je zaista bio konstatan u posldnjeih godinu i po dana. Ako on nije vođa, on je defitnivno jedan od vođa generacije koja dolazi. U svojoj igri ima svo 'oružje' koje mu je potrebno da napadne najveće trofeje. Podjednako dobro igra na šljaci, kao i na tvrdoj podlozi, i to je zaista sjajno videti. Veoma je zreo u načinu na koji igra i na koji se ponaša na terenu“, nije štedeo Novak komplimente, što dovoljno ukazuje na potencijal i kvalitet koji poseduje 19-godišnji Italijan.

Ipak, i pored svega izrečenog, jasno je ko je favorit u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu, ostaje da se vidi samo kako se Đoković oporavio i spremio posle nezgodne povrede trbušnih mišića, ujedno i kako će se snaći protiv „grešnika“ s kojim dosad nije ukrštao rekete.

► Britanac slomio Lajovića posle dva dana, Filip bez borbe, na redu je – Novak

► Velika pobeda za veliku nadu srpskog tenisa!

► Đoković protiv „grešnika“, Kecmanović bez iznenađenja

Komentar