U duelu dva Srbina u Americi bilo je mesta samo za jednog /video/

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su novu pobedu na krilima sjajnog srpskog centra Nikole Jokića, ovog puta protiv Atlanta Hoksa našeg Bogdana Bogdanovića.
Sputnik

Denver je savladao Atlanta Hokse rezultatom 126:102.

Jokić je zabeležio još jednu dobru partiju, pošto je meč završio sa 16 poena (7/12), deset skokova, osam asistencija, jednom ukradenom loptom i dve blokade za samo pola sata na parketu.

Bogdanović je pružio ispodprosečnu partiju i zabeležio devet poena (4/9) i po jedan skok, ukradenu loptu i asistenciju.

Nagetsima je ovo bila druga pobeda u nizu, kojom su ostali na petom mestu Zapadne konferencije, iza Jute, Finiksa, Klipersa i Lejkersa.

Izabranici Majkla Melouna nisu najbolje ušli u meč, pa je Atlanta uspevala da ostane u rezultatskom priključku sve do završnice prvog poluvremena.

​Denver je serijom od 13:0 uspeo da se odlepi i da na veliki odmor ode sa prednošću od deset poena.

Sve se namešta da Jokić ispiše istoriju srpske košarke u Americi

Igra Hoksa se potpuno raspala u drugom poluvremenu, a pitanje pobednika je praktično rešeno na kraju treće deonice, posle koje je bilo 20 poena prednosti za domaćina.

Pored Jokića, u pobedničkom sastavu istakli su se i Džamajkl Grin sa 20 poena i sedam skokova, Džamal Marej sa 17 poena i četiri asistencije i Majk Porter sa 15 poena i deset skokova.

Debitovao je i nedavno trejdovani Eron Gordon, koji je na terenu proveo 20 minuta i došao do učinka od 13 poena, dva skoka i jedne asistencije.

Na drugoj strani svoju ekipu je vukao Trej Jang sa 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija. Danilo Galinari je dodao 14, a Džon Kolins 11 poena.

NBA, nedelja na ponedeljak:

Šarlot – Finiks 97:101

Toronto – Portland 117:122

Denver – Atlanta 126:102

Lejkers – Orlando 96:93

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Blam američke legende: „Gledao sam kako Divac igra za Hrvatsku“

„Čudovište“ je dobro upoznalo Jokića, a sada zna i ko je Boban /video/

Rođen u Italiji, ima pasoš Švedske i Grčke, želi ga Španija – ali, bira Srbiju!

Komentar