Ukrajinska vojska održala vojne vežbe na granici sa Krimom

Jedinice protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine održale su vojne vežbe na granici sa Krimom, a tom prilikom su korišćeni i višecevni bacači raketa „Smerč“, saopštila je pres-služba Oružanih snaga te zemlje.
Sputnik
„Jedinice PVO, koje su izvršavale borbene zadatke na granici sa privremeno okupiranom teritorijom Krimskog poluostrva, sprečili su uslovnog protivnika da izvrši vazdušno izviđanje“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima komandanta ukrajinskih snaga Sergeja Naeva, artiljerija je realizovala nekoliko desetina borbenih vežbi.

„U cilju suzbijanja daljih pokušaja protivnika da izvrši izviđanje, i zbog uništavanja njegovih položaja, vojnim vežbama su se pridružile i jedinice višecevnih bacača raketa 'Smerč'“, rekao je Naev.

Takoš, prema njegovim rečima, tokom vežbi je realizovano praćenje situacija u vazduhu i prepoznavanje vazdušnih objekata uslovnog protivnika.

Ranije je Naev saopštio da će ukrajinski padobranci u martu održati vojnu vežbu u blizini granice sa Krimom u cilju poboljšanja sposobnosti da pravovremeno reaguju na vojnu opasnost iz vazduha i sa morske obale.

Pročitajte još:

Komentar