Bogdanovićeva najbolja partija od povratka, Vučević brojao do 38! /video/

Nije bilo Nikole Jokića u noći između nedelje i ponedeljka na parketu, ali je zato jedan drugi Nikola izdominirao! Vučević je u porazu Orlanda od Majamija rezultatom 102:97 postigao čak 38 poena uz 10 skokova i šest asistencija, od čega je čak 34 ubacio za tri četvrtine. Atlanta je pobedila Klivlend - 100:82, a Bogdanović je postigao 12 poena.
Sputnik

Bila je to najbolja partija Bogdana Bogdanovića od povratka na parket posle nezgodne povrede kolena. 

Brojao je sjajni šuter do 12 poena, uz četiri skoka i dve asistencije. Srpski reprezentativni bek je na parketu proveo 26 minuta i imao je učinak 3/5 za dva i 2/4 za tri poena.

​Bogdanović je u poslednjoj četvtini podesio nišanske sprave, i od ukupnog broja poena, sedam je ubacio u odlučujućoj deonici kada je Atlanta i prelomila meč u svoju korist.

Pokuševski zapušio usta kritičarima i ispisao istoriju NBA lige! /video/

Hoksi su taj period igre dobili rezultatom 31:16, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf. Džin Kolins i Danilo Galinari koji su postigli 22, odnosno 20 poena, predvodili su Atlantu do 19. pobede u sezoni, ujedno i do mesta koje vodi u plej-of.

Što se tiče Nikole Vučevića, on je pružio još jednu partiju za pamćenje. Istina, slaba je vajda od toga, s obzirom na to da je njegov Orlando izgubio od Majamija (97:102), ali će ostati zabeležena njegova dominacija.

​Crnogorski centar je za samo tri četvrtine zatrpao koš rivala sa 34 poena, na kraju je meč zavrio sa 38 poena. Da je Vučević u strašnoj formi najbolje potvrđuje suv statistički podatak, prema kojem je Nikola u poslednjih osam susreta prosečno postizao 28.5 poena, uz 11,1 skok, a prosto je neverovatno da je Orlandu u svih osam mečeva pognute glave napuštao parket.

NBA REZULTATI

Orlando - Majami 97:102

Atlanta - Klivlend 100:82

Hjuston - Boston 107:134

Minesota - Portland 114:112

Čikago - Toronto 118:95

Nju Orleans - L.A. Klipers 135:115

► „Takav talenat ne raste grani...“ – Zvezda i Simanić nisu uspeli da pronađu zajednički jezik

► Jokiću ponos ne dozvoljava da izneveri Srbe

► Bledi Bogdanović slavio protiv još goreg Bjelice /video/

Komentar