Tadić i Ajaks razbili „mlade momke“, Milan iščupao remi na Old Trafordu /video/

Mančester junajted i Milan remizirali su u derbi meču osmine finala Lige Evrope - 1:1 (0:0), a gosti iz Italije su do izjednačenja stigli golom Simona Kjera u 92. minutu. Prethodno je Dialo pogodio za „crvene đavole“. Ajaks je u Amsterdamu slavio protiv Jang Bojsa 3:0 (0:0), a drugi pogodak za „kopljanike" dao je Dušan Tadić.
Sputnik

Utakmicu na Teatru snova bolje su otvorili gosti koji su prethodno u šesnaestini finala Lige Evrope eliminisali Crvenu zvezdu, iako je nisu pobedili (2:2, 1:1). 

Milan je čak prvi stigao i do prednosti, ali je glavni sudija uz konsultaciju video-tehnologije (VAR) poništio pogodak Frana Kesija zbog igranja rukom.

Do poluvremena su mirovale mreže, da bi u nastavku Dialo matirao Đanluiđija Donarumu u 50.  minutu na asistenciju maestralnog Portugalca Bruna Fernandeša.

​Nastavili su gosti iz Milana da napadaju i da prete Hendersonu, ali je vezni red predvođen bivšim srpskim reprezentativcem Nemanjom Matićem i Skotom Mektominijem bio odličan i uspevao je da amortizuje napade Salemakersa, Leaa i Dijaza. Ipak, kapitulirala je odbrana Junajteda u 92. minutu kada je pogodio defanzivac Simon Kjer.

Mesi i Ronaldo - doviđenja!

Roso-neri su u prvom meču osmine finala Lige Evrope bili oslabljeni neigranjem Zlatana Ibrahimovića, Antea Rebića, Marija Mandžukića, kao i Turčina Čalhanoglua, pa je trener Stefano Pioli imao poteškoća prilikom izbora startnih 11, ali su i pored toga ostvarili odličan rezultat i priliku da se bore za mesto među osam najboljih na Starom kontinentu.

A Dušan Tadić, čovek koji će po svoj prilici biti kapiten kod novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, još jednom je predvodio Ajaks do pobede u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa.

Desetka i lider holandskog giganta pogodio je mrežu „mladih momaka“ u 82. minutu, prethodno je Klasen u 62. doneo prednost Ajaksu, dok je konačnih 3:0 postavio Brubi u 92. minutu. 

Liga Evrope, osmina finala

Ajaks - Jang Bojs 3:0 (0:0)

Dinamo Kijev - Viljareal 0:2 (0:1)

Mančester junajted - Milan 1:1 (0:0)

Slavija Prag - Rendžers 1:1 (1:1)

Roma - Šahtjor 3:0 (1:0)

Granada - Molde 2:0 (1:0)

Olimpijakos - Arsenal 1:3 (0:1)

Totenhem - Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)

► Antonio Rukavina za Sputnjik: U poslednjoj sezoni u karijeri želim da vratim titulu Astani

► Barsa i Mesi na kolenima, Liveprul „počistio“ Nemce /video/

► Momak kojeg je Srbija „ugušila“ ispisao istoriju brže nego iko ikada

Komentar