Medvedev „preskočio“ Nadala na ATP listi – gleda u leđa samo Đokoviću

Danil Medvedev, finalista ovogodišnjeg Australijan opena, od 15. marta će postati drugi igrač na svetu, pošto će preskočiti Rafaela Nadala. Ruskom teniseru to će biti najbolji plasman u karijeri, a pored toga, učiniće nešto što, sem njegovih nekoliko kolega, niko nije u poslednjih 15 godina.
Sputnik

Medvedev, koji ima 25 godina, postaće prvi teniser koji će se naći među prva dva mesta ATP liste još od 2005. godine, a da nije član „velike četvorke“ koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i EndiMari.

Ruski teniser „preskočiće“ Rafaela Nadala koji je poslednji put van top 2 bio pre skoro četiri godine. Od juna 2017. ušao je među dva najbolja i sve do dan danas nije se pomerao iz te pozicije. Uglavnom je bio drugi igrač sveta, s tim što je u 2018. i kratko 2019. bio na vrhu ATP liste.

Uz poneki "izlet" Britanca, Đoković, Federer i Nadal dominiraju već deceniju i po, pa niko od izazivača nije uspeo da ih svrgne sa čela.

Poslednji koji je pre njega bio drugi na svetu, a da nije član "velike četvorke", jeste Australijanac LejtonHjuit.

Medvedev će preskočiti Nadala samim učešćem na ATP turniru u Marselju, pošto će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu.

U ovom trenutku, Danil zaostaje sa Rafom 115 bodova jer je prvu priliku propustio u Roterdamu, gde ga je na startu zaustavio naš Dušan Lajović.

Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!

Kecmanović nemoćan protiv Švarcmana u polufinalu Buenos Ajresa

Komentar