Nezaustavljivi Levandovski ostavio iza sebe Realovu ikonu

Bavarska kaznena ekspedicija predvođena Robertom Levandovskim protutnjala je Rimom u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Nezaustavljivi Poljak postigao je vodeći pogodak za Bajern Minhen u pobedi nad Lacijom (4:1), čime se probio na treće mesto najboljih strelaca u elitnom takmičenju.
Sputnik

Robert Levandovski je stigao do 72. gola u Ligi šampiona, čime je ostavio iza sebe Realovu ikonu Raula Gonzalesa, koji je dugo bio na trećem mestu sa 71 postignutim pogotkom.

Nije teško pogoditi da prva dva mesta zauzimaju dvojica najboljih igrača današnjice Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Portugalac je dosad postigao 134 gola u najjačem klupskom takmičenju na planeti, dok je Argentinac na koti 119.

Nema dileme da će Robert Levandovski već ove sezone popraviti rezultat i „odlepiti“ se od Raula, ali je teško, bukvalno i nemoguće da ugrozi Ronalda i Mesija, s obzirom na to da centarfor Bajern Minhena ima 32 godine.

Ipak, bavarska gol-mašina deluje nezaustavljivo ove sezone i postigla je 32 gola na 31 utakmici što je impoznatan učinak.

Bajern je praktično odradio sav posao u Bečnom gradu, ostaje samo revanš na „Alijanc areni“ kao formalnost, kada bi aktuelni prvak Evrope trebalo i zvanično da se domogne četvrtfinala Lige šampiona.

► Da li je Žiru najpotcenjeniji napadač u istoriji fudbala?

► Katastrofa Sergeja i Lacija, Žiru makazicama bacio Atletiko na kolena!

► Veliko pojačanje pred Milan – Katai dobio dozvolu da igra!

Komentar