Dominikanska Republika proučava mogućnost kupovine ruske vakcine protiv kovida

Vlasti Dominikanske Republike preduzele su prve korake za kupovinu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je za Sputnjik ambasador te zemlje u Moskvi Hans Danenberg Kasteljanos.
Sputnik
„Proučavamo mogućnost kupovine vakcine ‘Sputnjik Ve’, već smo razgovarali sa Ruskim fondom za direktne investicije... Komisija za zdravstvo Dominikanske Republike proučava i vidi mogućnost za kupovinu ruske vakcine“, rekao je ambasador.

Ambasador je održao sastanke sa direktorima Ruskog fonda za direktne investicije Kirilom Dmitrijevim i Vladimirom Primakom na kojima se razmatrao mogući sporazum o saradnji kako bi se, u slučaju potrebe, kupila vakcina, a razgovarano je i o proceni njene registracije od strane zdravstvenih organa Dominikane.

Ambasador je takođe izrazio „zahvalnost vlade Dominikanske Republike vladi i narodu Rusije“ za pomoć pruženu na samom početku pandemije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Komentar