Srbin izgubio meč od tenisera koji nikog nikada nije pobedio

Srpski teniser Peđa Krstin neslavno je počeo sezonu, pošto je od njega bio bolji jedan anonimni turski teniser.
Sputnik

Krstin, trenutno 265. na ATP rang listi, je u prvom kolu kvalifikacija za prvi ATP turnir sezone u Antaliji doživeo poraz od izvesnog Merta Nacija Turkera – 6:2, 6:1.

Srbinu je to bio deveti poraz zaredom na mečevima svih zvaničnih kategorija, dok je 22-godišnjem Turčinu to bila prva pobeda u karijeri u mečevima najvišeg ranga.

Krstin je dobro počeo duel i odmah napravio brejk, ali do kraja prvog seta jedva osvojio još jedan gem, u kojem je morao da spasi dve brejk lopte.

U drugom setu je prvi izgubio servis, ali je imao priliku da se momentalno vrati u duel. Ipak, propustio je četiri brejk lopte, od čega se nije oporavio.

​Krstin je u kvalifikacijama bio prvi nosilac i imao je sjajnu priliku da se plasira u glavni žreb, ali će to sada imati turski igrač koji prethodni nikada nije ostvario pobedu ATP turu – pa ni u kvalifikacijama za neki turnir.

On je prethodno imao 12 poraza, a ujedno nema zvaničan renking na ATP rang listi, dok mu je najveći uspeh u karijeri, u singlu, 645. mesto iz 2018. godine.

Srbija će na turniru u Turskoj imati dva predstavnika, pošto su mesto u glavnom žrebu direktno obezbedili Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Turnir u Antaliji se standardno održava na travnatoj podlozi sredinom sezone, pa ga ne treba pomešati sa ovim izdanjem takmičenja u istom gradu koje je dobilo specijalnu, jednogodišnju licencu.

Bizarna priča: Američki sportista sa koronom, umesto u karantin, pobegao u London

Novakov kamp ─ za budućnost Srbije

Srbija u najjačem sastavu, odustali Rus i najveći „lajavac“ svetskog tenisa

Komentar