Zaharova: Nasilje nad novinarima u Ukrajini ne prestaje

Nad predstavnicima medija u Ukrajini i dalje se vrši fizičko nasilje, situacija sa bezbednošću novinara u toj zemlji izaziva legitimnu i ozbiljnu zabrinutost, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
„Predstavnici medija u Ukrajini i dalje su izloženi fizičkom nasilju koje se odvija uz faktički nalog zvaničnog Kijeva, koji je odavno krenuo putem represija prema medijima“, istakla je portparolka.
Zaharova: Ukrajina postaje masovna grobnica novinara (video)

Prema rečima Zaharove, i dalje nema nikakvog napretka u istrazi ubistva novinara i fotoreportera novinske agencija „Rusija sevodnja“ Andreja Stenjina, snimatelja „Prvog kanala“ Anatolija Kljana, operatera zvuka i dopisnika televizije „Rusija“ Antona Vološina i Igora Korneljuka, ukrajinskog novinara, pisca i voditelja Olesa Buzine, kao i dopisnika „Ukrajinske pravde“ i „Radio vesti“ Pavla Šeremeta.

„Rusija je u više navrata skretala pažnju međunarodne zajednice na opasne trendove koji prelaze i u otvorenu cenzuru i na najgrublje kršenje prava novinara sve do njihovog fizičkog eliminisanja“, rekla je ona.

Pročitajte još:

 

Komentar