Azerbejdžan uputio protestnu notu Crnoj Gori

Fudbalski savez Crne Gore ogradio se od objave fudbalera Andrije Dragojevića, koji je nakon pobede Crne Gore reprezentacije nad Azerbejdžanom na društvenoj mreži Instagram objavio post u kome je pobedu crnogorske reprezentacije posvetio Jermeniji.
Sputnik

Azerbejdžan i Jermenija su danima u ratnim sukobima oko regije Nagorno-Karabah, dok je Dragojević golman jermenskog kluba Alaškert.

Zbog toga je ambasada Azerbejdžana u Crnoj Gori uputila protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore.

"Andrija Dragojević, golman jermenskog kluba Alaškert, nije aktuelni reprezentativac Crne Gore i njegova objava na društvenoj mreži Instagram ne predstavlja zvaničan stav reprezentacije Crne Gore ili Fudbalskog saveza po pitanju aktuelne situacije u regiji Nagorno-Karabah", navodi se u saopštenju FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore ističe da "nije politička organizacija i kroz svoje djelovanje nastoji da promoviše njegovanje zajedničkih vrednosti, a ne onih koje nas razdvajaju u bilo kom smislu.

U tom kontekstu Fudbalski savez Crne Gore izražava nadu da će se sukobi u Nagorno-Karabahu što pre zaustaviti i da će mir ponovo zavladati tim prostorom", navodi se u saopštenju FSCG.

Komentar