Tramp zatražio da se skine veo tajne sa svih dokumenata koja se tiču njegove veze sa Rusijom

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i skandal sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.
Sputnik
„U potpunosti sam odobrio otvaranje svih dokumenata u vezi sa najvećim političkim kriminalom u američkoj istoriji, takozvanom ruskom obmanom. Takođe, i u vezi sa skandalom oko mejlova Hilari Klinton. Bez izmena“, napisao je Tramp na Tviteru.

On je u drugom saopštenju naveo da je on odavno obelodanio sva dokumenta koja se tiču "zavere sa Rusijom".

„Na nesreću po našu državu, ljudi su radili vrlo sporo, posebno, uzevši u obzir da je to, verovatno, najveći politički zločin u istoriji naše države. Uradite to!“, dodao je predsednik.

Podsetimo, istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine trajala je gotovo dve godine. Prošlog proleća, Robert Miler, tadašnji specijalni tužilac, priznao je da ne postoje dokazi o zaveri Trampa ili njegovih saradnika sa Moskvom. Bez obzira na to, on je optužio grupu ruskih građana za mešanje u izbore. U Kremlju su izjavili, da bez obzira na optužbe, Miler nije dostavio odgovarajuće dokaze. 

 

Komentar