Centar „Gamalej“ spreman za sledeću fazu ispitivanja vakcine protiv korone

Centar „Gamalej“ podneo je dokumenta za obavljanje postregistracionih ispitivanja vakcine protiv virusa korona, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško i potvrdio da je Ministarstvo dobilo kompletnu dokumentaciju za dozvolu sprovođenja treće faze ispitivanja „Sputnjika V“.
Sputnik

„Ministarstvo zdravlja Rusije dobilo je sva potrebna dokumenta od naučnika Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju ’Gamalej‘ za dobijanje dozvole za sprovođenje treće postregistracione faze ispitivanja vakcine protiv kovida 19“, saopštio je Muraško tokom radne posete Kaluškoj oblasti.

On je rekao novinarima da je „trenutno u toku razvoj industrijskih serija i kontrola kvaliteta“.

Ministar je istakao da će odabir dobrovoljaca za postregistraciono testiranje vakcine protiv virusa korona početi sledeće nedelje.

Kroz mesec dana počinje masovna vakcinacija u Rusiji

Ranije je direktor centra „Gamalej“ Aleksandar Gincburg rekao da su dokumenta predata u petak, 21. avgusta.

Kako je Sputnjiku saopšteno ranije, u postregistracijskim istraživanjima vakcine protiv korone učestvovaće nekoliko desetina hiljada ljudi.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamalej“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Komentar