Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/

Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću priređena je topla dobrodošlica na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve, gde je danas počelo takmičenje u disciplini „Tenkovski biatlon“ na kojem učestvuju i srpski tenkisti.
Sputnik

Predstavnici ruskog Ministarstva odbrane su u izložbenom centru „Dom prijateljstva“ preko razglasa pozdravili dolazak generala Mojsilovića i srpske delegacije, a zatim su članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, po želji domaćina i na oduševljenje svih prisutnih, specijalno za našeg generala izveli pesmu „Ovo je Srbija“ i kompoziciju „Marš na Drinu“.

Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/

Tenkisti Vojske Srbije su danas imali prvu trku na „Tenkovskom biatlonu“, koji se održava u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, pored „Tenkovskog biatlona“, Vojska Srbije se takmiči u još dve vojne discipline: „Vojnom reliju“ i „Snajperskoj granici“.

Pored toga, Međunarodne vojne igre prati i Festival nacionalne kulture koji je danas otvoren na poligonu Alabino. Svaka zemlja učesnica festivala na svom štandu u „Domu prijateljstva“ izlaže umetničke predmete i suvenire, knjige, turističke brošure, muzičke instrumente i druga obeležja svoje nacionalne kulture i istorije, a u takmičarskom i revijalnom delu umetnici iz tih zemalja nastoje da pesmom i igrom pokažu muzičku i folklornu tradiciju svoje zemlje.

Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/

Ove godine pored Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ koji nastupa sa vojničkim marševima i drugim kompozicijama, Srbiju predstavlja i folklorna grupa KUD „Dimitrije Koturović“.

Pročitajte još:

Komentar