Beloruska vojska započela vežbe zaštite granice

Mehanizovana brigada Oružanih snaga Belorusije počela je da čuva granicu u okviru vojnih vežbi na zapadu zemlje, navodi se u saopštenju beloruskog Ministarstva odbrane.
Sputnik

„Jedinice 120. Posebne mehanizovane brigade sa sredstvima jačanja pristupilo je praktičnoj službi zaštite državne granice“, saopštilo je Ministarstvo.

Belorusija: Počinju taktičke vojne vežbe na zapadnim granicama

U saopštenju se dodaje i da beloruska avijacija obavlja letove u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice za elektronsko ratovanje iz kombinovane grupe snaga zauzimaju privremeni položaj. Njihov zadatak je sprovođenje izviđanja, radio-suzbijanje prijemnih terminala satelitskih radio-navigacionih sistema i sveobuhvatna tehnička kontrola u oblastima u kojima trupe obavljaju zadatke.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Belorusije pokušavaju da „razbiju“ zemlju iznutra, a „sa druge strane granice“ već otvoreno prete. Prema njegovim rečima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta.

Pročitajte još:

 

Komentar