Belorusija: Uticaj Zapada na Ukrajinu može dovesti do raspoređivanja američkih raketa

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da bi pad Ukrajine pod uticaj Zapada mogao dovesti do razmeštanja američkih raketa na njenoj teritoriji i „tada će biti vruće“: u svakom trenutku odatle bi se mogla dobiti „raketna paljba“.
Sputnik

„Kada je (američki državni sekretar) Majk Pompeo bio ovde, postavio sam mu direktno pitanje: Majk, da li smo ti (predsednik Rusije Vladimir) Putin i ja poklonili Ukrajinu. On se nasmejao: ‘Kako to mislite, gospodine predsedniče?’ Mislim da sada ne treba da raspoređujete rakete srednjeg dometa u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Sada se možete dogovoriti i sa Ukrajinom. Agresor je napao, postavite ih tamo – i nama će biti veoma vruće i Rusiji će, takođe, biti veoma vruće“, rekao je Lukašenko u intervjuu ukrajinskom novinaru Dmitriju Gordonu.

Lukašenko je istakao da su Belorusija i Rusija „svojim rukama poklonile Zapadu ono što im ne pripada i ne treba da im pripada“.

Amerikancima je data „prelepa, dobra naša Ukrajina, odakle sada možemo u svakom trenutku dobiti raketnu paljbu. U svakom. Ja to odgovorno kažem“, zaključio je on.

Ruske baze ostaju u Belorusiji

Lukašenko je takođe rekao da se ne plaši da na teritoriji zemlje ostavi dva ruska vojna objekta, jer oni ne predstavljaju opasnost.

„Ne. Znate, pre svega, mora se shvatiti o kakvim se bazama radi. To su baze u kojima radi jedan i po Rus, a ostalo su Belorusi. Tamo nema ni aerodroma ni aviona. One ne predstavljaju opasnost“.

Pročitajte još:

Komentar