U još četiri grada u Srbiji vanredna situacija zbog korone

Raste broj gradova u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja obolelih od virusa korona. Samo danas vanredna situacija proglašena je u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.
Sputnik

U Čačku je doneta odluka o zabrani javnog okupljanja, organizovanju svih slavlja, rada bazena i kupališta, dok je rad ugostiteljskih objekata skraćen od 7.00 do 20.00 časova, a nošenje maski i rukavica je obavezno.

U teretanama na otvorenom i parkovima, u grupi može maksimalno da bude do pet lica u razmaku od dva metra, prenosi Tanjug.

Epidemiološke mere će biti preuzete i u Šapcu.

Doktor Kon otkrio koliko će nove mere biti na snazi

Gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović rekao je da će Štabu za vanredne situacije predložiti da se ograniči rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i to tako što će raditi od 6.00 do 23.00, kao i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Zelenović je kazao i da će Štabu predložiti da se za nepoštovanje mera obaveznog nošenja maski propiše kazna od 5.000 dinara.

Jedan od predloga biće, kako je naveo, i da se zabrani okupljanje na javnim mestima u zatvorenim prostorima više od 100 ljudi, a na otvorenim više od 500, dok će prilikom bilo kakvog okupljanja biti neophodno nošenje maski i poštovanje fizičke distance od metar i po.

Jutros je vanredna situacija proglašena i u Beogradu. Preduzete mere slične su kao i u Čačku i Šapcu i u skladu su sa merama Vlade Srbije donetim za sredine u kojima je proglašena vanredna situacija.

Tako je i u Beogradu ograničen broj ljudi koji mogu da se okupljaju - u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, a na otvorenom 500 ljudi. Noćni klubovi i kafići neće raditi od 23 do 6 ujutru i određeno je striktnije poštovanje nošenja maski uz novčano kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

Vanredna situacija proglašena je u ukupno devet mesta u Srbiji. Prethodnih dana vanredna situacija je proglašena i u Novom Pazaru, Kragujevcu, Vranju, Tutinu i Ivanjici.

Pročitajte još:

Komentar