„Rusija sevodnja“: Vreme je da se kažnjava Fejsbuk

Međunarodna informativna agencija „Rusija sevodnja“ saopštila je da je vreme da vlade počnu da preduzimaju efikasne mere za regulisanje rada društvene mreže Fejsbuk zbog cenzurisanja i da se stavi tačka na ograničavanje slobode govora.
Sputnik
„U mnogim zemljama u kojima postoje redakcije Sputnjika, Fejsbuk je poznat po svojoj političkoj pristrasnosti i cenzurisanju, što često direktno protivreči lokalnim zakonima o zaštiti slobode govora. Smatramo da je vreme da vlade počnu da preduzimaju efikasne mere, uključujući kazne, u cilju regulisanja rada te društvene mreže. Vreme je da se stavi tačka na ograničavanje slobode govora, koje nam SAD faktički nameću kroz informativni monopol svojih društvenim mreža“, navodi se u saopštenju pres-službe MIA „Rusija sevodnja“.

Ranije je saopšteno da će američka kompanija „Fejsbuk“ od 4. juna početi da etiketira stranice medijskih korporacija koje su u potpunosti ili delimično pod kontrolom države. Društvena mreža će staviti oznaku „državni mediji“ na ruski Sputnjik, iransku televiziju „Pres“ i kinesku novinsku agenciju Sinhua njuz.

U početku će biti etiketirano 200 stranica. Pritom, kako je saopštio šef odeljenja za sajber bezbednost Natanijel Glejher, Fejsbuk neće etiketirati nijednu novinsku organizaciju sa sedištem u SAD, jer je utvrdio da čak i „izdavačke kuće pod rukovodstvom američke vlade imaju uređivačku nezavisnost“.

Pročitajte još:

Komentar