Kriza u Crnoj Gori — 14 godina kasnije

U kakvim političkim i društvenim okolnostima Crna Gora obeležava Dan nezavisnosti, da li će uskoro biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, koliko će korona uticati na stvaranje novih geopolitičkih odnosa pitamo u današnjoj emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ kolumnistkinju „Nedeljnika“ Ljiljanu Smajlović.
Sputnik
Kriza u Crnoj Gori — 14 godina kasnije

Pre 14 godina Crna Gora je proglasila nezavisnost uz reči da se ništa bitno neće promeniti u odnosima sa Srbijom, a njen predsednik sebe predstavlja kao oličenje politike koja je tu zemlju okrenula evroatlantskim vrednostima — Ljiljanu Smajlović pitamo da li je zapravo tako? Koji su manevarski potezi Srbije da pomogne sunarodnicima u Crnoj Gori? Kako treba tumačiti reči Tanje Fajon i ostalih zapadnih komesara da u Crnoj Gori treba da se poštuju ljudska prava i zašto je to za njih sada „osetljivo i emotivno“ pitanje? Da li možemo uskoro da očekujemo nastavak dijaloga Beograda i Prištine ili su to samo puste želje Miroslava Lajčaka? Hoće li Balkan da postane poprište Amerike sa jedne i Kine sa druge strane?

Emisiju slušajte večeras na radiju Studio B u 21 sat i gledajte na jutjub kanalu Sputnjik Srbija. Uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Komentar