„Pad noćnog sokola“ otkriva nove detalje obaranja još jedne američke letelice

O obaranju „nevidljivog“ F-117A ispričano je nebrojeno priča, a mi razgovaramo sa autorom knjige „Pad noćnog sokola“, pukovnikom Vojske Srbije Slavišom Golubovićem, koji je bio učesnik dešavanja u kojima se njegova jedinica proslavila.
Sputnik
„Pad noćnog sokola“ otkriva nove detalje obaranja još jedne američke letelice

Naš gost je 1999. godine bio pripadnik 250. raketne brigade, njenog trećeg diviziona PVO koji je učestvovao u odbrani Beograda. Ta brigada je nakon agresije odlikovana Ordenom narodnog heroja. Knjigu je izdao Medija centar “Odbrana“, a nedavno je publikovana i na ruskom jeziku.

Pukovnika Golubovića ćemo pitati zašto je svedočenje oko 40 ljudi i knjizi bilo neophodno? Kako su se on i njegove kolege osećale kada su shvatili da su oborili „nevidljivog”? Treći raketni divizion je osim obaranja F-117A učestvovao u obaranju još dve letelice, od kojih mu je samo jedna priznata, rušenje F-16, da li u knjizi otkriva i dokaze o rušenju aviona „B2“, ponosa lovačko-bombarderske avijacije SAD? Pukovnik Golubović će nam otkriti da li se i danas druži sa kolegama iz trećeg diviziona kako i kakve naslednike ostavljaju za sobom?

Emisiju slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem jutjub kanalu. Urednik i voditelj je Nataša Milosavljević.

Komentar