Reper Timati ogorčen objavom Bele kuće: „Podigli ste svoju zastavu iznad Rajhstaga, najbolji ste“

Reper Timur Junusov, poznatiji kao Timati, izrevoltiran je činjenicom da administracija američkog predsednika Donalda Trampa uopšte nije pomenula ulogu koju je Sovjetski Savez odigrao u ishodu Drugog svetskog rata, već je pobednicima nad nacizmom nazvala samo SAD i Veliku Britaniju.
Sputnik

Naime, na Instagram nalogu Bele kuće objavljen je video povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu u kojem su pobednicima nad nacizmom nazvane samo Amerika i Velika Britanija, dok se uloga Sovjetskog Saveza ne pominje.

„Američki duh će uvek pobediti. Na kraju, to je ono što se desi“, navodi se u videu uz kadrove predsednika Donalda Trampa koji sa suprugom Melanijom polaže venac na spomenik žrtvama Drugog svetskog rata.

Reper je pozvao korisnike društvene mreže da otvoreno izraze svoje mišljenje o stavu koji su SAD zauzele ispod te objave.

„Svi su se pretvarali da nismo primetili to (objavu), ali nećemo dopustiti da im prođe tek tako. Moj predlog je krajnje jednostavan: prelazimo na Instagram nalog Bele kuće i iskazujemo svoje mišljenje u komentarima. Srećan praznik svima!“, napisao je on.

Sam reper je već odgovorio na objavu administracije američkog lidera.

„Bravo. Pobedili ste u Drugom svetskom ratu, odbranili Peterburg koji je bio u blokadi, prošli Staljingradsku bitku i postavili svoju zastavu iznad Rajhstaga. Momci, najbolji ste“, sarkastično je rekao Timati.

Korisnici društvene mreže podržali su inicijativu repera i već ostavili komentare ispod objave Bele kuće.

„Mi smo kao pustili da im tek tako prođe. Bezobrazluk“, napisao je eirene_n.

„Timure, uz vas sam u ovome!, odgovorio je ivan_tes17.

 

RusijaSvetVestireperBela kuća75 godina od Velike pobede
Komentar